Ароматерапія для дітей: як ефірні олії впливають на дитячий організм

Ефірні олії зберігають у собі бактерицидні та заспокійливі властивості. Вони м'яко та ефективно впливають на організм, допомагаючи захиститися від різних інфекцій та сприятливо діють на фізичний і психічний стан. Ароматерапія для дітей поки що не набула великої популярності, але це не скасовує чудових властивостей ефіру. Робити ванни, ароматизувати приміщення або наносити масло на тіло дитини – вибір залишається за вами. А ми ознайомимо вас із колосальною користю, яку несе у собі натуральний ефір.

Секрет масел в дитячій ароматерапії

Секрет масел в дитячій ароматерапії

Набридливий нежить, лякаюча температура і неприємний кашель, а ще неспокійний сон і перезбудження. Цих та інших неприємних симптомів можна позбутися легко і без проблем, якщо використовувати натуральну продукцію. Головне в цій справі – правильно підібрати ефір для дитини:

  • протизапальний ефект має масло евкаліпта, чайного дерева, троянди, герані, чебрецю, ромашки та шавлії. Також хороший ефір м'яти та меліси, фенхелю та іланг-ілангу;
  • кращими жарознижуючими визнані олії ромашки, бергамоту, меліси, м'яти та лаванди;
  • щоб зміцнити імунітет, підійде ефір сандала, анісу, троянди та герані. У цих цілях також використовують олії ялівцю, чайного дерева та цитрусових;
  • для міцного та солодкого сну підійде аромат лаванди, троянди і ромашки. Ці ж масла використовуються як заспокійливі;
  • від зубного болю допоможе ефір чайного дерева і лаванди, а також чебрець або лимон;
  • при опіках врятує ефірне масло календули, лаванди, чайного дерева.

Для підвищення ефективності ви можете використовувати мікс із кількох засобів. Головне, щоб аромати гармонійно перегукувались між собою, а чи не створювали важкий запах.

Шкідливих ефірних олій не існує, якщо говорити про якісну продукцію. І, тим не менш, деякі ефіри можуть завдати шкоди організму, що росте. Підбираючи засіб, важливо враховувати вік дитини:

  • новонародженим рекомендовані масла мирри, кропу, троянди, фенхелю, ромашки та лаванди;
  • дітям з 2-х місяців і до року можна використовувати масло бергамота, неролі, сандала, іланг-ілангу, коріандру пачулі. А от від ефіру м'яти та меліси варто утриматися;
  • дітям до 6-ти років протипоказані олії розмарину, герані, чайного дерева та чебрецю;
  • важається, негативний вплив на дітей до 12 років надає олія гвоздики.

Зверніть увагу на те, щоб ефір був справжнім. Використовуючи натуральні засоби високої якості, ви будете приголомшені сприятливим результатом. А ось алергія на синтетичні олії може призвести до низки ускладнень.

Велике значення має і дозування. Щоб ароматизувати приміщення, достатньо 2 крапель ефіру. Для інгаляції потрібна та сама пропорція. А ось у ванну варто налити 5 крапель засобу. Для масажу до базової олії додають 1 краплю олії, якщо йдеться про дитину до 10-ти років. Після цього віку до базової олії додають 2 краплі.

Чи підходить ефірна олія дитині?

Чи підходить ефірна олія дитині?

Ефірна олія відноситься до дарів природи, але це не скасовує того, що ефір може викликати алергію у дитини. Як уникнути неприємних наслідків? Проведіть простий та безпечний тест. Розведіть у 1-й чайній ложці будь-якої рослинної олії 1 краплю ефіру. Нанесіть отриману суміш під лопатку дитині. Як правило, якщо продукт є алергеном, моментально проявляється реакція: свербіж, висипання або почервоніння. Для впевненості зачекайте 2-3 години. Немає жодної реакції? Чудово! Можете сміливо використати засіб.

Перш ніж приступити до лікування малюка ароматерапією, ознайомтеся з простими, але важливими правилами. Вони допоможуть досягти кращого результату і захистити дитину від неприємних наслідків:

  • стежте за тим, щоб масло не потрапляло на слизову оболонку. Ефір здатний зробити справжнісінький опік;
  • з цієї ж причини не треба наносити засіб на шкіру дитини в чистому вигляді. Використовуйте ефір у поєднанні з базовими маслами або кремами;
  • олії призначені для зовнішнього застосування. Їх ні в якому разі не можна застосовувати всередину;
  • намагайтеся використовувати аромалампу лише тоді, коли знаходитесь поряд з дитиною. В інших випадках краще використовувати декор-коптилку з «холодним» вогнем, аромакаміння або саше.

Ароматерапія допомагає тим, хто готовий проявити терпіння і педантичність. Перевіряйте цілісність упаковки та стежте за терміном придатності. Дотримуючись рекомендацій і ароматна аптечка виручатиме вас і вашу дитину при багатьох неприємних симптомах.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]